Welkom bij LAB !

LAB is onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen die bestaat uit Psychologie, Politicologie, Sociologie, Antropologie, Communicatiewetenschap, Sociale Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies, Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding. Communicatiewetenschap, Sociale Geografie en Planologie, Antropologie, Politicologie en Pedagogiek opleidingen. De faculteit is nationaal en internationaal bekend om het onderwijs en onderzoek die ze uitvoert.

Onderzoekers die hun onderzoek willen indienen bij de Commissie Ethiek of onderzoek willen doen in het lab moeten eerst inloggen met de knop rechtsboven in het scherm.

Voor studenten die willen mee doen aan onderzoek is onderstaande informatie van belang.

Op deze website kan je je aanmelden als je wilt deelnemen aan onderzoeken die gedaan worden door de Psychologie of Commnunicatiewetenschap.

Waarom zou jij deelnemen aan onderzoek?

  1. Bijdragen aan de wetenschap

    Alle kennis die we hebben over het denken en doen van mensen is dankzij onderzoek. Jij draagt als deelnemer van onderzoek dus bij aan de wetenschap. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk! Hoe vaak krijg je de kans om rond te lopen in een Virtual Reality World of om een foto van je hersenen te zien?

  2. Geld verdienen

    Als je deelneemt aan onderzoek, krijg je betaald per uur dat een onderzoek duurt. De hoogte van het bedrag verschilt dus per onderzoek, afhankelijk van de duur en wat er van jou verwacht wordt. Er zijn onderzoeken die je thuis vanaf je computer kunt doen en niet veel tijd in beslag nemen. Er zijn ook onderzoeken waarvoor je een nacht moet doorbrengen in een slaaplab. Je wordt dan letterlijk slapend rijk!

Geen verplichtingen

Als je je inschrijft als deelnemer aan onderzoek bij LAB, verplicht je je tot niks. Er is geen minimum (of maximum) aantal onderzoeken waaraan je moet deelnemen. Je kunt zelf kiezen welke onderzoeken je leuk lijken en wanneer jij tijd hebt voor deelname.

Gebruik van je gegevens

Al het onderzoek dat door LAB wordt aangeboden voldoet aan de eisen van de Ethisch Commissie. Dit betekent onder andere dat er strikt vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens en onderzoeksresultaten wordt omgegaan.

Waar vindt het onderzoek plaats?

Sommige onderzoeken kun je thuis vanaf je eigen computer doen. Voor andere onderzoeken moet je naar LAB op de Nieuwe Prinsengracht komen. De onderzoeker zal je de precieze locatie geven.

Psychologische testjes

Onderstaand een aantal testjes die je direct anoniem online kan uitvoeren:

Wat voor soort onderzoek doen we?
fMRI

Dit is een speciale MRI-techniek waarbij de activiteit van de hersenen door middel van de computer zichtbaar wordt gemaakt in een 3-dimensionaal beeld.

EEG (Elektro-encefalografie)

Bij het maken van een EEG wordt een aantal elektroden op het hoofd geplaatst waarmee elektrische signalen onder de schedel kunnen worden gemeten.

TMS (Transcraniële Magnetische Stimulatie)

TMS is een techniek waarmee de hersenactiviteit door middel van een magnetische puls zeer korte tijd kan worden stilgezet.

Questionnaires

Questionnaires zijn schriftelijke onderzoeken waarbij doormiddel van uitgebreide vragenlijsten gegevens worden verzameld.

Lopende onderzoeken

Symbols and Electric Stimuli 2 Fysiologisch onderzoek, Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 1.00 Psychology Research Credit / 10.00 Euro

This experiment consists of a single session of one hour. In the experiment, you will be presented with geometric symbols and you can sometimes receive an uncomfortable, but not painful electric stimulus to your wrist.

Unfortunately, you cannot participate if:
You are
Soort onderzoek Fysiologisch onderzoek, Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-07-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 60 minuten
Beloning 1.00 Psychology Research Credit / 10.00 Euro
Taal English Only

EEG onderzoek naar attitudes en overtuigingen EEG | 20.00 Euro

In dit EEG onderzoek krijg je zinnen en woorden te lezen die je steeds moet beoordelen. Tijdens het onderzoek wordt EEG gemeten door middel van een cap met elektroden. Het is hierbij belangrijk dat je zo stil mogelijk zit en niet teveel oogbewegingen maakt. In totaal duur het experiment ongeveer 2 uur en je ontvangt hiervoor 20 euro.

Let op:
- Voorafgaand aan het onderzoek vul je een korte vragenlijst in: https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8vV7juAY6FozNdj

Op basis hiervan wordt bepaald of je mee kunt doen aan het onderzoek!
- Je kunt alleen meedoen aan dit onderzoek als je rechtshandig bent!
- Als je contactlenzen draagt, neem dan bij voorkeur een bril mee naar het experiment!!
Soort onderzoek EEG
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-12-31 00:00:00
Duur van het onderzoek 120 minuten
Beloning 20.00 Euro
Taal Dutch Only

Shoppen in online supermarkten Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 2.00 Communication Science Research Credit

In dit onderzoek ga je twee keer winkelen in verschillende online supermarkten. Daarna beantwoord je een aantal vragen. Het onderzoek vindt plaats in het lab. Meedoen kan t/m 31 mei dus meld je snel aan!
Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Ja
Einddatum 2019-06-28 00:00:00
Duur van het onderzoek 45 minuten
Beloning 2.00 Communication Science Research Credit
Taal Dutch Only

Gebruik je fantasie! Computertaakjes (lab onderzoek) | 2.00 Psychology Research Credit / 20.00 Euro

Kom langs voor een inbeeldingstaak en gebruik je fantasie om deze taak te volbrengen! In dit onderzoek zul je woorden en afbeeldingen te zien krijgen. Let op: in dit onderzoek wordt o.a. gebruik gemaakt van negatieve woorden, zoals 'misbruik'.

Wij vragen twee keer ongeveer een uur van je tijd. Na de eerste sessie, kom je terug voor een tweede sessie en om je beloning van 2 participatiepunten te claimen. Deze tweede sessie vindt óf dezelfde dag nog plaats óf vindt een dag, een week of twee weken later plaats. Bij je inschrijving vertellen wij je wanneer jouw tweede sessie zal zijn.

We zijn op zoek naar mensen tussen de 18 en 40 jaar zonder psychiatrische of neurologische aandoeningen, zonder een diagnose van dyslexie en zonder problemen met het zicht die niet door een bril of lenzen kunnen worden gecorrigeerd.

Als je eerder hebt meegedaan aan één van de volgende onderzoeken is het niet mogelijk om deel te nemen aan dit onderzoek:

- Test je verbeelding!
- Test je verbeelding 2!
- BP-KP: Verbeeld de plaatjes!
- Verbeeld de plaatjes 2
- Emotionele herinneringen (of niet)
- Stel je eens voor
Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-07-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 120 minuten
Beloning 2.00 Psychology Research Credit / 20.00 Euro
Taal Dutch Only

Test je verbeelding 2! Computertaakjes (lab onderzoek) | 3.00 Psychology Research Credit / 30.00 Euro

Train en test je verbeeldingskracht in dit onderzoek! In deze taak zul je woorden in een afbeelding inbeelden en hier op getest worden. We zullen je vragen om op 2 of 3 opeenvolgende dagen te komen. Het onderzoek duurt alles bij elkaar opgeteld ongeveer 3 uur.

We zijn op zoek naar proefpersonen tussen de 18 en 40 jaar, zonder psychiatrische of neurologische aandoening, zonder dyslexie en zonder problemen met het zicht die niet gecorrigeerd kunnen worden met lenzen of een bril. Verder zoeken we mensen die nog niet eerder hebben meegedaan met een van de volgende onderzoeken:

- BP-KP: Verbeeld de plaatjes!
- Verbeeld de plaatjes 2
- Stel je eens voor
- Emotionele herinneringen (of niet)
- Gebruik je fantasie!
- Test je verbeelding!
Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-05-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 180 minuten
Beloning 3.00 Psychology Research Credit / 30.00 Euro
Taal Dutch Only

Empathic Accuracy Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 1.50 External research Research Credit

How good are you in understanding others? The Social Brain Lab is looking for participants for a behavioral study assessing Empathic Accuracy. Our task consists in watching videos with emotional content and rating how do you think the other is feeling... simple, right?

Join us for 1.5 hr and know how accurate you are in estimating other people's feelings!


Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-10-23 00:00:00
Duur van het onderzoek 90 minuten
Beloning 1.50 External research Research Credit
Taal English Only