Welkom bij LAB !

LAB is onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen die bestaat uit Psychologie, Politicologie, Sociologie, Antropologie, Communicatiewetenschap, Sociale Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies, Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding. Communicatiewetenschap, Sociale Geografie en Planologie, Antropologie, Politicologie en Pedagogiek opleidingen. De faculteit is nationaal en internationaal bekend om het onderwijs en onderzoek die ze uitvoert.

Onderzoekers die hun onderzoek willen indienen bij de Commissie Ethiek of onderzoek willen doen in het lab moeten eerst inloggen met de knop rechtsboven in het scherm.

Voor studenten die willen mee doen aan onderzoek is onderstaande informatie van belang.

Op deze website kan je je aanmelden als je wilt deelnemen aan onderzoeken die gedaan worden door de Psychologie of Commnunicatiewetenschap.

Waarom zou jij deelnemen aan onderzoek?

  1. Bijdragen aan de wetenschap

    Alle kennis die we hebben over het denken en doen van mensen is dankzij onderzoek. Jij draagt als deelnemer van onderzoek dus bij aan de wetenschap. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk! Hoe vaak krijg je de kans om rond te lopen in een Virtual Reality World of om een foto van je hersenen te zien?

  2. Geld verdienen

    Als je deelneemt aan onderzoek, krijg je betaald per uur dat een onderzoek duurt. De hoogte van het bedrag verschilt dus per onderzoek, afhankelijk van de duur en wat er van jou verwacht wordt. Er zijn onderzoeken die je thuis vanaf je computer kunt doen en niet veel tijd in beslag nemen. Er zijn ook onderzoeken waarvoor je een nacht moet doorbrengen in een slaaplab. Je wordt dan letterlijk slapend rijk!

Geen verplichtingen

Als je je inschrijft als deelnemer aan onderzoek bij LAB, verplicht je je tot niks. Er is geen minimum (of maximum) aantal onderzoeken waaraan je moet deelnemen. Je kunt zelf kiezen welke onderzoeken je leuk lijken en wanneer jij tijd hebt voor deelname.

Gebruik van je gegevens

Al het onderzoek dat door LAB wordt aangeboden voldoet aan de eisen van de Ethisch Commissie. Dit betekent onder andere dat er strikt vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens en onderzoeksresultaten wordt omgegaan.

Waar vindt het onderzoek plaats?

Sommige onderzoeken kun je thuis vanaf je eigen computer doen. Voor andere onderzoeken moet je naar LAB op de Nieuwe Prinsengracht komen. De onderzoeker zal je de precieze locatie geven.

Psychologische testjes

Onderstaand een aantal testjes die je direct anoniem online kan uitvoeren:

Wat voor soort onderzoek doen we?
fMRI

Dit is een speciale MRI-techniek waarbij de activiteit van de hersenen door middel van de computer zichtbaar wordt gemaakt in een 3-dimensionaal beeld.

EEG (Elektro-encefalografie)

Bij het maken van een EEG wordt een aantal elektroden op het hoofd geplaatst waarmee elektrische signalen onder de schedel kunnen worden gemeten.

TMS (Transcraniële Magnetische Stimulatie)

TMS is een techniek waarmee de hersenactiviteit door middel van een magnetische puls zeer korte tijd kan worden stilgezet.

Questionnaires

Questionnaires zijn schriftelijke onderzoeken waarbij doormiddel van uitgebreide vragenlijsten gegevens worden verzameld.

Lopende onderzoeken

Hoeveel drink jij? Online onderzoek | 0.50 Communication Science Research Credit / 3.75 Euro

Wil jij je alcoholgebruik wel eens in kaart brengen?

En wil je ons helpen om een online programma te verbeteren dat is ontwikkeld om mensen te helpen om hun alcoholgebruik in kaart te brengen en hen informatie en advies te geven?

Dan zijn wij op zoek naar jou!
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2018-12-31 00:00:00
Duur van het onderzoek 30 minuten
Beloning 0.50 Communication Science Research Credit / 3.75 Euro
Taal Dutch Only

What are your thoughts about science and technology? Online onderzoek | 0.75 Psychology Research Credit

In this straightforward survey study, we are interested in your opinion about science and technology, particularly related to genetic modification and food consumption.

This survey study is in English. Anyone with reasonable English proficiency can participate!
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-01-19 00:00:00
Duur van het onderzoek 60 minuten
Beloning 0.75 Psychology Research Credit
Taal English Only

Inzicht in jezelf Online onderzoek | 0.18 Psychology Research Credit

Met deze vragenlijst neem jij even de tijd om stil te staan bij hoe jij momenteel in het leven staat. Door middel van concepten als: mindfulness, compassie en empathie, kom jij meer over jezelf te weten!
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-01-23 00:00:00
Duur van het onderzoek 15 minuten
Beloning 0.18 Psychology Research Credit
Taal Dutch Only

Team Works Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 1.00 Psychology Research Credit / 10.00 Euro

In this research project, we want to know how two-person teams make decisions and solve problems.

With another person, you will do a decision making task and generate solutions for an everyday problem.

The study is in English. The face to face interaction can be in Dutch if both participants speak Dutch and prefer to use that language.

You need to be between 18 and 35 years old to participate in this study.
Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Ja
Einddatum 2018-12-15 00:00:00
Duur van het onderzoek 60 minuten
Beloning 1.00 Psychology Research Credit / 10.00 Euro
Taal Dutch or English

Semantic Processing of Invisible Pictures Computertaakjes (lab onderzoek) | 0.50 Psychology Research Credit

Dit onderzoek is geschikt voor elke deelnemer tussen de 18 en 65 jaar met Nederlands als moedertaal en normaal of gecorrigeerd zicht (bijv. bril/contact lenzen).

We onderzoeken de semantische verwerking van onzichtbare afbeeldingen. Het is een computertaak. Deelnemers voltooien woord- en afbeeldingscategorisatietaken. Responses zullen worden verzameld via het indrukken van toetsen op het keyboard.

Het onderzoek duurt 30min. Korte pauzes kunnen worden genomen tussen de subonderdelen van het onderzoek.
Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-01-31 00:00:00
Duur van het onderzoek 30 minuten
Beloning 0.50 Psychology Research Credit
Taal Dutch Only

Voel jij het? Online onderzoek | 0.18 Psychology Research Credit

Dit onderzoek bestaat uit vier korte vragenlijsten met betrekking tot lichaamsbewustzijn, emotieverwerking, depressieve klachten en angstklachten.
Help jezelf hiermee aan research credit en ons aan informatie over een mogelijk verband tussen de eerder genoemde concepten!
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-03-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 15 minuten
Beloning 0.18 Psychology Research Credit
Taal Dutch Only