Welkom bij LAB !

LAB is onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Onderzoekers van het LAB kunnen inloggen met de knop in de rechter bovenhoek van het scherm. Externe onderzoekers: gebruik de “Researcher” link in het menu voor meer informatie. Ben je student aan de Universiteit van Amsterdam en wil je mee doen met onderzoek? Gebruik de knop “Deelnemer” in de rechter bovenhoek om in te loggen. Voor iedereen die wilt deelnemen aan onderzoek aan de Faculteit Maatschappij en gedrag, en geen student aan de UvA, gebruik de blauwe knop!

Waarom zou je deelnemen aan onderzoek?

  1. Een bijdrage leveren aan de wetenschap
  2. Geld verdienen

Waar vindt het onderzoek plaats?

https://labs.psychologie.uva.nl/overig/plattegrond.html

Rechten en plichten voor proefpersonen

https://lab.uva.nl/lab/ethics/files/user_files/external_info/Rechten en plichten proefpersonen.pdf

Wat voor soort onderzoek doen we?
fMRI

Dit is een speciale MRI-techniek waarbij de activiteit van de hersenen door middel van de computer zichtbaar wordt gemaakt in een 3-dimensionaal beeld.

EEG (Elektro-encefalografie)

Bij het maken van een EEG wordt een aantal elektroden op het hoofd geplaatst waarmee elektrische signalen onder de schedel kunnen worden gemeten.

TMS (Transcraniële Magnetische Stimulatie)

TMS is een techniek waarmee de hersenactiviteit door middel van een magnetische puls zeer korte tijd kan worden stilgezet.

Questionnaires

Questionnaires zijn schriftelijke onderzoeken waarbij doormiddel van uitgebreide vragenlijsten gegevens worden verzameld.

Lopende onderzoeken

Bewustzijn en de NMDA receptor EEG, Eye-tracker, Computertaakjes (lab onderzoek) | 270.00 Euro 1578557672

Beste geïnteresseerde,

Wij zijn op zoek naar gezonde, mannelijke, rechtshandige vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar die mee willen werken aan een wetenschappelijk onderzoek naar de biologische mechanismen van bewustzijn. Het betreft een onderzoek waarbij u op verschillende dagen wordt getest terwijl wij uw hersenactiviteit meten door middel van een EEG-apparaat (locatie: REC, gebouw L). Tijdens het onderzoek krijgt u een (geregistreerd) middel en een placebo (een niet werkend middel) toegediend. De studie bestaat uit 3 bezoeken en u ontvangt een vergoeding (€270,-) voor uw deelname. Het eerste bezoek duurt 4 uur en de laatste twee duren 7 uur. Tussen de bezoeken zit minimaal een week.

Als u zich aanmeldt, zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen en meer informatie verstrekken over dit onderzoek.

Belangrijk! Geen e-mail van ons ontvangen? Check dan uw Spam folder, of stuur een e-mail naar s.g.noorman@uva.nl.

Dank voor uw aandacht.

(Dit is niet hetzelfde onderzoek als "De biologie van het bewustzijn.")
Soort onderzoek EEG, Eye-tracker, Computertaakjes (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2021-10-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 1080 minuten
Beloning 270.00 Euro
Taal Dutch Only

Oxytocine en communicatie met de arts Eye-tracker | 4.00 Communication Science Research Credit / 23.00 Euro 1561996047

De afdeling Medische Psychologie van Amsterdam UMC zoekt gezonde jonge mannen (18-35 jaar) voor medisch wetenschappelijk onderzoek naar communicatie tussen arts en patiënt. Bij deelname zult u 2 keer 1 uur naar de Universiteit van Amsterdam komen voor een gesprek met een arts, via de computer, waarbij u oxytocine of placebo via een neusspray toegediend krijgt. Oxytocine is een stofje (hormoon) dat door het lichaam aangemaakt wordt. Het is veilig te geven via een neusspray.
Soort onderzoek Eye-tracker
Vrije inloop Nee
Einddatum 2020-03-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 120 minuten
Beloning 4.00 Communication Science Research Credit / 23.00 Euro
Taal Dutch Only

Studying the social brain fMRI, Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 2.50 Psychology Research Credit / 25.00 Euro 1580910961

Dear student,

Note: Only (male/female) third-year Bachelor students can participate in this project!
We are looking for participants in our project. We are interested in individual differences in the brain and how they are related to learning strategies and decision-making. Every student is different and so is his or her brain. If you want to see what your brain looks like, join our study!

You will:
- complete online questionnaires [60 minutes]
- get an MRI scan [30 minutes]
- complete behavioral tasks [45 minutes]

For more information, you can look at our website and if you are interested, you can fill out the link to the screener. This will take some minutes to complete. The website: http://bits-of-information.org/DDN/200-scans-project/ If you have any questions, you can contact us!

-----Nederlandse tekst-----

Beste student,

Let op: Alleen (mannelijke/vrouwelijke) derdejaars Bachelor studenten kunnen deelnemen aan dit project!
We zijn opzoek naar proefpersonen voor ons huidige project, waarin we bestuderen hoe sociale informatie wordt gebruikt in het maken van keuzes, en hoe dit gerelateerd is aan hersenstructuur.

Als proefpersoon doe je het volgende:
- je vult enkele online vragenlijsten in [60 minuten]
- je ondergaat een MRI scan [30 minuten]
- je maakt enkele gedragstaken [45 minuten]

Voor meer informatie kun je op onze website kijken (http://bits-of-information.org/DDN/200-scans-project/ ) of contact opnemen met ons! Op de website kun je ook een link naar de screener vinden. Het invullen hiervan zal enkele minuten duren.
Soort onderzoek fMRI, Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2020-03-02 00:00:00
Duur van het onderzoek 135 minuten
Beloning 2.50 Psychology Research Credit / 25.00 Euro
Taal Dutch or English

Visuele verwerking van woorden Computertaakjes (lab onderzoek) | 1.50 Psychology Research Credit 1582027026

Mensen spenderen aardig wat tijd met het verwerken van tekst in het dagelijks leven. Ditmaal kan je het doen terwijl je er research credits (psychologie RC) voor krijgt!

Wij zijn op zoek naar Nederlandse of Nederlands sprekende proefpersonen om een woord detectie taak uit te voeren. Je bent hier ongeveer 60-70 minuten mee bezig. Het gehele experiment met het invullen van de papier zal ongeveer 90 minuten duren.

Voor dit onderzoek zijn we specifiek op zoek naar proefpersonen die:
- Ouder dan 16 zijn
- Normaal of gecorrigeerd tot normaal zicht hebben
- Vloeiend Nederlands spreken en lezen
Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2020-07-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 90 minuten
Beloning 1.50 Psychology Research Credit
Taal Dutch Only

Kleurentaak in het lab Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 1.00 Psychology Research Credit 1581683061

Voor ons onderzoek zijn wij op zoek naar participanten onder de 30 jaar, met Nederlands als moedertaal, die niet kleurenblind zijn. De taak bestaat uit woorden, geschreven in een bepaalde kleur en het is de bedoeling dat je de kleur waarin het woord geschreven is aangeeft op een response pad. Aan jou de taak om zo snel mogelijk de juiste kleur aan te geven!

Voor dit korte onderzoekje krijg je 1 participatiepunt.
Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Ja
Einddatum 2020-03-20 00:00:00
Duur van het onderzoek 60 minuten
Beloning 1.00 Psychology Research Credit
Taal Dutch Only

Associaties met psychische ziekte Online onderzoek | 0.20 Psychology Research Credit 1582042320

In dit onderzoek wordt gekeken of deelnemers een negatieve, positieve of neutrale associatie hebben met psychisch zieke mensen. Dit wordt gedaan door uw reactietijden te meten in een online computertaak. Daarin wordt u gevraagd woorden in categorieën onder te verdelen. De taak bestaat uit 12 blokken, en duurt ongeveer 20 minuten.

Om mee te doen aan dit onderzoek moet u minstens 16 jaar oud zijn en de Nederlandse taal beheersen. U ontvangt .25 RC voor uw deelname. Let wel: u moet na afronding van de taak een email sturen naar de experiment-leider om uw RC te ontvangen - vergeet dit niet! (exacte instructives in het experiment)
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2020-04-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 20 minuten
Beloning 0.20 Psychology Research Credit
Taal Dutch Only