Welkom bij LAB !

LAB is onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen die bestaat uit Psychologie, Politicologie, Sociologie, Antropologie, Communicatiewetenschap, Sociale Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies, Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding. Communicatiewetenschap, Sociale Geografie en Planologie, Antropologie, Politicologie en Pedagogiek opleidingen. De faculteit is nationaal en internationaal bekend om het onderwijs en onderzoek die ze uitvoert.

Onderzoekers die hun onderzoek willen indienen bij de Commissie Ethiek of onderzoek willen doen in het lab moeten eerst inloggen met de knop rechtsboven in het scherm.

Voor studenten die willen mee doen aan onderzoek is onderstaande informatie van belang.

Op deze website kan je je aanmelden als je wilt deelnemen aan onderzoeken die gedaan worden door de Psychologie of Commnunicatiewetenschap.

Waarom zou jij deelnemen aan onderzoek?

  1. Bijdragen aan de wetenschap

    Alle kennis die we hebben over het denken en doen van mensen is dankzij onderzoek. Jij draagt als deelnemer van onderzoek dus bij aan de wetenschap. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk! Hoe vaak krijg je de kans om rond te lopen in een Virtual Reality World of om een foto van je hersenen te zien?

  2. Geld verdienen

    Als je deelneemt aan onderzoek, krijg je betaald per uur dat een onderzoek duurt. De hoogte van het bedrag verschilt dus per onderzoek, afhankelijk van de duur en wat er van jou verwacht wordt. Er zijn onderzoeken die je thuis vanaf je computer kunt doen en niet veel tijd in beslag nemen. Er zijn ook onderzoeken waarvoor je een nacht moet doorbrengen in een slaaplab. Je wordt dan letterlijk slapend rijk!

Geen verplichtingen

Als je je inschrijft als deelnemer aan onderzoek bij LAB, verplicht je je tot niks. Er is geen minimum (of maximum) aantal onderzoeken waaraan je moet deelnemen. Je kunt zelf kiezen welke onderzoeken je leuk lijken en wanneer jij tijd hebt voor deelname.

Gebruik van je gegevens

Al het onderzoek dat door LAB wordt aangeboden voldoet aan de eisen van de Ethisch Commissie. Dit betekent onder andere dat er strikt vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens en onderzoeksresultaten wordt omgegaan.

Waar vindt het onderzoek plaats?

Sommige onderzoeken kun je thuis vanaf je eigen computer doen. Voor andere onderzoeken moet je naar LAB op de Nieuwe Prinsengracht komen. De onderzoeker zal je de precieze locatie geven.

Psychologische testjes

Onderstaand een aantal testjes die je direct anoniem online kan uitvoeren:

Wat voor soort onderzoek doen we?
fMRI

Dit is een speciale MRI-techniek waarbij de activiteit van de hersenen door middel van de computer zichtbaar wordt gemaakt in een 3-dimensionaal beeld.

EEG (Elektro-encefalografie)

Bij het maken van een EEG wordt een aantal elektroden op het hoofd geplaatst waarmee elektrische signalen onder de schedel kunnen worden gemeten.

TMS (Transcraniële Magnetische Stimulatie)

TMS is een techniek waarmee de hersenactiviteit door middel van een magnetische puls zeer korte tijd kan worden stilgezet.

Questionnaires

Questionnaires zijn schriftelijke onderzoeken waarbij doormiddel van uitgebreide vragenlijsten gegevens worden verzameld.

Lopende onderzoeken

Studie naar vermoeidheid Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 2.50 Psychology Research Credit

Wil jij jouw steentje bijdragen aan het onderzoek naar ontstekingsziekten? Deze studie onderzoekt het verband tussen inflammatoire darmaandoeningen en moeheid, wat vaak samen voorkomt. Daarvoor worden er aan de hand van een aantal computertaken en vragenlijsten cognitieve processen als aandacht en het maken van beslissingen onderzocht. De studie bestaat uit een sessie van ongeveer 150 minuten. De testlocatie is in gebouw L, kamer 2.10.

Je kunt deelnemen aan dit onderzoek als je:
- Tussen de 18 en 65 jaar bent.
- Je geen inflammatoire aandoeningen hebt (zoals ziekte van Crohn of Colitus Ulcerosa)
- De Nederlandse taal voldoende beheerst om vragenlijsten en instructies te begrijpen.
Soort onderzoek Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-05-31 00:00:00
Duur van het onderzoek 150 minuten
Beloning 2.50 Psychology Research Credit
Taal Dutch Only

Entertaining TV Fysiologisch onderzoek, Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 2.00 Communication Science Research Credit

Are you a student? Do you enjoy watching TV (Netflix included)? Then you are the ideal participant for this study!

During a 60 minute session, you will be asked to choose from a selection of fun TV shows to watch and then will answer questions afterwards. It’s that easy. Sign up now for a timeslot. Watching TV at the UvA? #winning

Thank you for your time. I look forwarded to your participation!
Soort onderzoek Fysiologisch onderzoek, Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-06-28 00:00:00
Duur van het onderzoek 60 minuten
Beloning 2.00 Communication Science Research Credit
Taal English Only

(Un)pleasant Stimulation !! ( (On)aangenaam Prikkelend!!) Fysiologisch onderzoek, Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek) | 1.00 Psychology Research Credit

This experiment consists of a one-hour session. You get to see a number of pictures, and the research uses electrical stimuli. The intensity of the stimulus is determined per person to ensure that they are not painful, but the stimuli can be experienced as unpleasant.

To participate you must:
- NOT be afraid of spiders
- NOT have participated in an experiment with electrical stimulation
- Be physically and mentally healthy
- Be between 18 and 35 years old.


Would you like to participate? Then click on “I want to participate!” below. I will contact you as soon as possible.
Soort onderzoek Fysiologisch onderzoek, Computertaakjes (lab onderzoek), Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-12-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 60 minuten
Beloning 1.00 Psychology Research Credit
Taal English Only

Survey about consumer reviews Online onderzoek | 0.50 Communication Science Research Credit

Completing a 15-minute survey about consumer reviews.
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-04-30 00:00:00
Duur van het onderzoek 15 minuten
Beloning 0.50 Communication Science Research Credit
Taal English Only

Deel je blije herinneringen met ons! Vragenlijsten (lab onderzoek) | 4.00 Psychology Research Credit / 40.00 Euro

In dit onderzoek zijn we geïnteresseerd in het onderzoeken hoe specifieke positieve emoties geuit worden, zowel in het gezicht als ook vocaal. Je wordt daarom gevraagd om persoonlijke herinneringen op te roepen met betrekking tot 22 positieve emoties en dit wordt vastgelegd op audio en video.

Je reacties zullen ons helpen om het uiten van positieve emoties beter te begrijpen.

Tijdlijn van de deelname: 45 minuten thuisvoorbereiding en 3 uur en 15 minuten experimentensessie. De experimentensessie bestaat uit 1,5 uur opname van herinneringen voor 11 emoties, 15 minuten pauze, 1,5 uur opname van herinneringen voor nog eens 11 emoties.

We zijn op zoek naar participanten tussen 18 en 35 jaar oud.
Eerste taal Nederlands.
Soort onderzoek Vragenlijsten (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-09-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 240 minuten
Beloning 4.00 Psychology Research Credit / 40.00 Euro
Taal Dutch Only

Politieke advertenties Online onderzoek | 0.50 Communication Science Research Credit

In deze online vragenlijst vragen we je om een aantal situaties te beoordelen. Je bent ongeveer 15 minuten met de vragenlijst bezig.
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2019-06-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 15 minuten
Beloning 0.50 Communication Science Research Credit
Taal Dutch or English