Welkom bij LAB !

LAB is onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Onderzoekers van het LAB kunnen inloggen met de knop in de rechter bovenhoek van het scherm. Externe onderzoekers: gebruik de “Researcher” link in het menu voor meer informatie. Ben je student aan de Universiteit van Amsterdam en wil je mee doen met onderzoek? Gebruik de knop “Deelnemer” in de rechter bovenhoek om in te loggen. Voor iedereen die wilt deelnemen aan onderzoek aan de Faculteit Maatschappij en gedrag, en geen student aan de UvA, gebruik de blauwe knop!

Waarom zou je deelnemen aan onderzoek?

  1. Een bijdrage leveren aan de wetenschap
  2. Geld verdienen

Waar vindt het onderzoek plaats?

https://labs.psychologie.uva.nl/overig/plattegrond.html

Rechten en plichten voor proefpersonen

https://lab.uva.nl/lab/ethics/files/user_files/external_info/Rechten en plichten proefpersonen.pdf

Wat voor soort onderzoek doen we?
fMRI

Dit is een speciale MRI-techniek waarbij de activiteit van de hersenen door middel van de computer zichtbaar wordt gemaakt in een 3-dimensionaal beeld.

EEG (Elektro-encefalografie)

Bij het maken van een EEG wordt een aantal elektroden op het hoofd geplaatst waarmee elektrische signalen onder de schedel kunnen worden gemeten.

TMS (Transcraniële Magnetische Stimulatie)

TMS is een techniek waarmee de hersenactiviteit door middel van een magnetische puls zeer korte tijd kan worden stilgezet.

Questionnaires

Questionnaires zijn schriftelijke onderzoeken waarbij doormiddel van uitgebreide vragenlijsten gegevens worden verzameld.

Lopende onderzoeken

Cannabis' influence on mood and sleep Online onderzoek | 3.00 Psychology Research Credit 1584616167

Do you like the occasional joint and ever wondered how your sleep and mood are influenced by cannabis? Well, the goal of this study is to investigate the relationship between mood, sleep, and cannabis use in college students.

In this study, you will be asked to fill in several online surveys for 14 consecutive days. We will start with an informed consent survey, followed by a baseline survey which is about substance use and general psychological wellbeing, which will take around 30 minutes to complete. After this, you will receive three very short surveys (less than 3 minutes on average) about your mood, cannabis use, and sleep each day (for 14 consecutive days).

We are looking for students who are 18 years or older and smoke cannabis at least once a week on average.

If you meet the criteria mentioned above and are interested in taking part in this study, please sign up and fill in the "informed consent survey". Please note that if you don’t meet the criteria, you will not be able to participate in this particular study.
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2020-06-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 180 minuten
Beloning 3.00 Psychology Research Credit
Taal English Only

Bewustzijn en de NMDA receptor EEG, Eye-tracker, Computertaakjes (lab onderzoek) | 270.00 Euro 1584980868

Beste geïnteresseerde,

Vanwege het coronavirus zijn de labs gesloten, dus momenteel kan dit onderzoek niet uitgevoerd worden. Als u zich aanmeldt, zullen we meer informatie over dit onderzoek naar u sturen. Maar het onderzoek kan pas uitgevoerd worden zodra de labs weer open zijn.

Wij zijn op zoek naar gezonde, mannelijke, rechtshandige vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar die mee willen werken aan een wetenschappelijk onderzoek naar de biologische mechanismen van bewustzijn. Het betreft een onderzoek waarbij u op verschillende dagen wordt getest terwijl wij uw hersenactiviteit meten door middel van een EEG-apparaat (locatie: REC, gebouw L). Tijdens het onderzoek krijgt u een (geregistreerd) middel en een placebo (een niet werkend middel) toegediend. De studie bestaat uit 3 bezoeken en u ontvangt een vergoeding (€270,-) voor uw deelname. Het eerste bezoek duurt 4 uur en de laatste twee duren 7 uur. Tussen de bezoeken zit minimaal een week.

Belangrijk! Geen e-mail van ons ontvangen? Check dan uw Spam folder, of stuur een e-mail naar s.g.noorman@uva.nl.

Dank voor uw aandacht.

(Dit is niet hetzelfde onderzoek als "De biologie van het bewustzijn.")
Soort onderzoek EEG, Eye-tracker, Computertaakjes (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2021-10-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 1080 minuten
Beloning 270.00 Euro
Taal Dutch Only

Think Art! Online onderzoek | 0.50 Psychology Research Credit 1584983646

In this study we will ask you to evaluate some artworks, ask your opinion about the current pandemic (Covid-19), and some questions about religion beliefs. Anyone who speaks English at a proficient level is welcome to participate.
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2020-07-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 30 minuten
Beloning 0.50 Psychology Research Credit
Taal English Only

Inhaken op Instagram Online onderzoek | 0.50 Communication Science Research Credit 1585582922

Maar liefst 1 op de 3 merkberichten op Instagram is een inhaker. Dat betekent dat het bericht inspeelt op de actualiteit om zo mee te liften op de aandacht van een gebeurtenis die in de publieke belangstelling staat, zoals 1 april, De Luizenmoeder of het EK


Help jij ons mee in dit onderzoek naar inhakers? In dit online experiment krijgt een social media bericht van een merk te zien om te beoordelen. Deze vragenlijst duurt circa 10 minuten. Voor deelname ontvang je 0,5 credit punten.
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2020-04-30 00:00:00
Duur van het onderzoek 10 minuten
Beloning 0.50 Communication Science Research Credit
Taal Dutch Only

De biologie van het bewustzijn EEG, Eye-tracker, Computertaakjes (lab onderzoek) | 360.00 Euro 1585139803

Beste geïnteresseerde,

Wij zijn op zoek naar gezonde mannelijke vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar die mee willen werken aan een wetenschappelijk onderzoek naar de biologische mechanismen van bewustzijn. Het betreft een onderzoek waarbij u op verschillende dagen wordt getest in een EEG-apparaat op de Universiteit van Amsterdam (locatie: Roeterseiland Campus, Nieuwe Achtergracht 129B). Tijdens het onderzoek krijgt u een (geregistreerd) middel en een placebo (een niet werkend middel) toegediend. De studie bestaat uit 4 bezoeken, bestaande uit één intake-sessie (3 uur) en 3 experimentele sessies (7 uur). Tijdens de experimentele sessies zullen wij een lunch-maaltijd verzorgen. U ontvangt een financiële vergoeding (en een reiskostenvergoeding) voor uw deelname.

Let op: Momenteel is al het onderzoek aan de Universiteit tot nader orde opgeschort. Echter, kunt u zich wel vast voor dit onderzoek aanmelden. Wanneer de situatie het weer toelaat zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen en meer informatie verstrekken over dit onderzoek.

Dank voor uw aandacht.
Soort onderzoek EEG, Eye-tracker, Computertaakjes (lab onderzoek)
Vrije inloop Nee
Einddatum 2022-07-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 1440 minuten
Beloning 360.00 Euro
Taal Dutch Only

What do you think about these educational policies? Online onderzoek | 0.50 Psychology Research Credit 1585047066

Provide us with your opinion about 15 educational policies (e.g., about tuition fees).

To participate in this study you have to currently be enrolled as a student at UvA
Soort onderzoek Online onderzoek
Vrije inloop Nee
Einddatum 2020-06-01 00:00:00
Duur van het onderzoek 10 minuten
Beloning 0.50 Psychology Research Credit
Taal English Only